3 časté chyby, ktoré môžu znížiť hodnotu vášho auta

15. 07. 2020 | 13:07

Servis motora či pravidelná výmena oleja sú samozrejmosťou v rámci údržby, aby vám auto vydržalo čo najdlhšie. V nasledujúcom článku sa dozviete 3 časté chyby, ktoré však môžu znížiť jeho hodnotu. Vyhnite sa im čo najviac a podarí sa vám v prípade predaja vášho auta zarobiť o čosi viac peňazí. Rovnako si pred predajom nechajte urobiť auto diagnostiku v Košiciach, vďaka ktorej bude vaše auto v čo najlepšom možnom stave. Môžete na to využiť Košice autoservis.

Nedostatočná údržba auta

Stačí si urobiť skúšobnú jazdu a hneď človek zistí či sa o auto predávajúci dobre staral, či chodieval pravidelne na servis motora a výmenu oleja. Kupujúci si tiež pravdepodobne pred nákupom auta overí správy o histórii služieb, ktoré odhaľujú veľa o tom, ako dobre ste sa starali o svoje auto. Pomôcť vám s údržbou vášho vozidla môže auto diagnostika Košice, ktorá odhalí prípadné problémy a napraví ich ešte pred tým, ako dáte auto na predaj.

Špinavé autá

Väčšina ľudí sa pred predajom pokúsi svoje auto dôkladne vyčistiť. Aj keď to môže fungovať, ideálnejšou voľbou je tá, aby ste svoje auto udržiavali v dobrom stave po celú dobu, čo ho vlastníte. Pravidelná návšteva autoservisu za účelom výmeny oleja či servisu motora by mala byť jednou z vašich hlavných priorít. Rovnako je vašou povinnosťou technická a emisná kontrola auta, ktorú vám zabezpečí aj pracovisko STK Košice. Rovnako nezabúdajte na to, že rôzne priehlbiny a škrabance môžu výrazne znížiť hodnotu vášho vozidla a dokonca úplne odradiť niektorých kupujúcich.

Vysoký počet kilometrov

Čím viac kilometrov má vaše auto najazdené, tým menšiu hodnotu má. Samozrejme to neznamená, aby ste ho prestali používať. No je dôležité na túto skutočnosť pri jeho predaji myslieť a zohľadniť ju v rámci nacenenia vášho auta.

Pokiaľ ide o autá, každý z nás má iný vkus. Možno sa vám páči myšlienka sedadiel pre zvieratá, potencionálny kupujúci však nemusí zdieľať váš vkus. Prispôsobte si svoje auto vašim potrebám, ale určite ponechajte možnosti vrátiť ho späť k pôvodnému stavu. Auto diagnostika Košice vám pomôže so všetkým potrebným v rámci kontroly a opravy vášho auta pred jeho predajom. Pracovisko STK Košice sa zas postará o technickú a emisnú kontrolu auta. Obráťte sa napríklad na Košice autoservis.