3 varovné signály, ktoré vás upozornia na to, že vaše auto nie je v poriadku

27. 07. 2020 | 07:07

Zabezpečenie pravidelnej kontroly auta by malo byť samozrejmosťou každého majiteľa vozidla. Auto by sa malo dávať do servisu podľa pokynov výrobcu, zvyčajne po určitom čase alebo najazdených kilometroch. Ak spozorujete niektorý z týchto troch varovných signálov, určite návštivte autoservis čím skôr.

Výstražné svetlo motora

Väčšina moderných áut vás v ten správny čas upozorní na to, že je potrebná kontrola auta. Ak sa na prístrojovej doske objaví kontrolné svetlo, mali by ste čo najskôr priviesť svoje vozidlo do auto-servisu Košice, pretože existuje rad problémov s motorom, ktoré by toto svetlo mohlo naznačovať. Nie je to dobré podceňovať a radšej v takomto prípade zabezpečte servis motora čím skôr.

Dym alebo para prichádzajúce spod kapoty

Para je zvyčajne spôsobená prehriatím a je bielej farby. Aj keď by ste mali navštíviť v čo najkratšom možnom čase auto-servis Košice, nehrozí vám bezprostredné nebezpečenstvo, ak spozorujete, že z kapoty vychádza para. Skontrolujte si teplomer vášho auta. Ak je teplota na maxime, pred pokračovaním počkajte, kým motor vychladne. 

TIP: Modrý dym je spôsobený spaľovaním oleja a môže byť pomerne nákladným problémom, ak sa neodstráni včas. Nadmerný dym z výfukových plynov môže tiež signalizovať únik oleja. Majte pre to pravidelnú výmenu oleja na pamäti.

Vibrácie alebo ťahanie pri brzdení

Vibrácie alebo ťahanie pri brzdení môžu byť spôsobené opotrebovanými brzdovými kotúčmi alebo doštičkami, problémom so zavesením kolies alebo problémom s riadením. Nie je bezpečné jazdiť, keď tieto problémy spozorujete, preto je kontrola auta nevyhnutnosťou. Tieto problémy môžu byť tiež príznakom opotrebovania pneumatík, preto skontrolujte, či vaše pneumatiky majú minimálnu požiadavku na dezén pneumatiky - 1,6 mm a či nie sú nerovnomerne opotrebované.

Nezabúdajte, že kontrola auta by mala byť jednou z hlavných úloh každého majiteľa motorového vozidla. Výmenu oleja, servis motora či iné úkony vám zabezpečí auto-servis Košice a s výsledkom budete určite spokojný.