Ako často si nechať kontrolovať auto? Poradíme vám

23. 06. 2020 | 11:06

Pravidelná údržba a servis vášho auta sú jednou z vecí, ktoré môžu byť niekedy nepríjemné, ale je dôležité, aby ste kontrolu auta nepodceňovali, pretože ňou môžete predísť nejednej nepríjemnej situácii. Ako často je pre to dobré, nechať si auto skontrolovať odborníkmi v servise?

Návšteva autoservisu, napríklad expresného servisu Košice, by mala byť pravidelnou záležitosťou majiteľov vozidiel každých pár mesiacov, minimálne kvôli výmene oleja. Olej je potrebné vymienať každých 3 až 6 mesiacov. Pri tejto výmene si môžete vyžiadať aj celkovú kontrolu auta. Je možné, že sa pri prehliadke auta objavia menšie problémy, o ktorých nemusíte vôbec vedieť. Prevencia je základ, a vďaka nej sa vám podarí predísť nepríjemnostiam na cestách. 

Ak si však všimnete, že sa s vaším vozidlom deje niečo zvláštne, napríklad podáva nedostatočný výkon, vydáva podivné zvuky alebo cítite nejaký zápach, mali by ste nechať vozidlo skontrolovať pri prvotnom zistení problému. Ďalším indikátorom toho, že niečo nie je s vaším autom v poriadku, je rozsvietená kontrolka motora, ktorá upozorňuje na skutočnosť, že je potrebné vykonať kontrolu auta. Podceňovanie a odkladanie návštevy autoservisu môže začínajúci problém zhoršiť a vy tak budete musieť kvôli zanedbávaniu za jeho opravu platiť oveľa viac peňazí. Môže to tiež ohroziť vašu bezpečnosť, najmä ak ide o niektorý z hlavných komponentov, napríklad brzdy. 

TIP: Dobrým zdrojom informácií o inšpekčných potrebách vášho vozidla je aj zoznam služieb odporúčaných výrobcom. Ten je určený značkou, modelom a rokom vášho vozidla. Tieto informácie nájdete v príručke používateľa vášho vozidla. 

Aj keď sa môže zdať, že pravidelná údržba či výmena oleja je možno zbytočná a príliš drahá, starostlivosť o vozidlo v dlhodobom horizonte pomôže ušetriť nemalé peniaze.  Expresný auto servis Košice zaistí, aby všetky súčasti správne fungovali a aby sa odstránili malé a začínajúce problémy. Pomôže vám to vyhnúť sa nákladným väčším opravám a poruchám, ktoré sú spojené so zlou údržbou vozidla.