Auto servis Košice: Kedy a ako často ho navštevovať? Poradíme vám

25. 08. 2020 | 06:08

Niektorí ľudia berú svoje vozidlo do auto servisu Košice či iného servisu vždy, keď nastane porucha. Takéto prípady sú samozrejmosťou, no pred návštevou servisu by ste nemali čakať na problém s vozidlom. V skutočnosti existuje viacero situácií, kedy by ste mali vziať vozidlo do servisu, aby zostalo v dobrom stave čo najdlhší čas.

Ako často navštevovať autoservis?

Svoje vozidlo by ste mali brať na pravidelnú výmenu oleja či servis motora a postupy preventívnej údržby. V závislosti od typu vozidla, ktoré vlastníte a odporúčaní výrobcov na plánovanú údržbu, mali by ste ho priviesť do servisu alebo servisného strediska každé 3 až 6 mesiacov a zabezpečiť celkovú kontrolu auta. Toto je všeobecne navrhovaný interval pre hlavné vylepšenia a kontroly vášho vozidla. Ak sa vyhnete plánovaným úpravám a väčším inšpekciám, vo všeobecnosti to bude mať za následok, že vozidlo bude jazdiť oveľa menej efektívne a v budúcnosti budete musieť platiť viac peňazí za jeho opravu.

Technická a emisná kontrola auta

Auto servis Košice vám zabezpečí kontrolu auta a jeho prípravu na technickú a emisnú kontrolu. Tú následne môžete absolvovať v niektorom zo stredísk na to určených. Nezabudnite si so sebou popri aute vziať aj:

  • osvedčenie o evidencii (OOE, technický preukaz) - veľký aj malý, alebo nový (je len veľký)
  • protokol o montáži plynového zariadenia, ak ide o vozidlo s pohonom na LPG alebo CNG, ktoré nie je vybavené týmto zariadením priamo od výrobcu

TIP NA ZÁVER:

Rovnako ako väčšina majiteľov vozidiel, predpokladáme, že sa aj vy o svoje vozidlo dobre a dôkladne staráte. To však neznamená, že môžete pravidelnú kontrolu auta zanedbávať. Postupujte podľa plánu údržby odporúčaného výrobcom v návode na použitie alebo v servisnej knižke vášho vozidla. Predídete tak prípadným problémom, ktoré môžu vzniknúť a zároveň ušetríte aj nemalé peniaze.