Autoelektrikár Košice: Aká je jeho náplň práce?

03. 08. 2020 | 11:08

Autoelektrikár sa špecializuje na inštaláciu a údržbu elektrických systémov obsiahnutých v automobilových vozidlách. Pracuje pre pneu-servis Košice alebo iný autoservis, kde inštaluje, kontroluje, opravuje a udržiava všetky elektrické časti obsiahnuté vo vozidle. V nasledujúcom článku sme spísali podrobnejšie jeho náplň práce.

Pneu-servis Košice má tiež svojho autoelektrikára

V profesionálnom pneu-servise Košice nechýba ani autoelektrikár, ktorého práca a jej jednotlivé súčasnosti sú veľmi dôležité. Pracuje na komponentoch elektrického systému vozidla – batéria, alternátor, štartovací motor, poistková skrinka, zapojenie a konektory, ako aj na všetkých ostatných elektrických zariadeniach a príslušenstve vozidla, ako sú svetlomety, alarmy, zariadenia GPS, centrálne zamykanie, klimatizačné systémy, displeje digitálnych prístrojových dosiek, elektrické spätné zrkadlá či elektrické sedadlá. Autoelektrikár Košice pracuje s vozidlami všetkých typov – od automobilov, motocyklov, dodávkových a obytných vozidiel až po nákladné vozidlá či autobusy.

Náplň práce autoelektrikára Košice

Náplň práce každého autoelektrikára môže byť rozdelená do troch hlavných oblastí: opravy poškodených alebo chybných elektrických častí, inštalácia nových systémov a zariadení a vykonávanie bežnej údržby. Pneu-servis Košice vám zabezpečí to, že nech sa vyskytne vo vašom vozidle akýkoľvek problém, tak sa postarajú o jeho rýchle vyriešenie. V prípade poruchy v elektrických alebo elektronických systémoch vozidla (mechanické opravy sa zvyčajne vykonávajú automechanikmi), autoelektrikári používajú na identifikáciu príčiny problému rad diagnostických nástrojov, v súčasnosti hlavne počítačovo a dokážu tak zákazníkovi poskytnúť odhad času a nákladov potrebných na jeho vyriešenie. Ak dôjde k poškodeniu elektrických komponentov, tak ich odborný autoelektrikár Košice odstráni a vymení. Po dokončení všetkých prác vykoná kontroly a skúšky. Overí, či boli opravy úspešné a či vozidlo správne funguje.

Autoelektrikár sa špecializuje na montáž, opravy a údržbu všetkých elektrických a elektronických systémov v autách a iných motorových vozidlách. V prípade, že máte pocit, že niečo nie je v poriadku s vaším vozidlom, navštívte čo najskôr pneu-servis Košice, kde sa o vaše vozidlo postarajú a dajú ho do poriadku.