STK Košice: Čo všetko je súčasťou technickej kontroly?

20. 07. 2020 | 12:07

STK (technická kontrola) je povinná pre každého majiteľa motorového vozidla. Ide o prehliadku a posúdenie technického stavu vozidla a samostatných technických jednotiek. Je potrebné absolvovať ju s každým zaevidovaným vozidlom. Čo všetko táto kontrola auta obnáša?

Nechajte si auto skontrolovať v expresnom servise Košice

To, kedy je potrebné STK absolvovať záleží od typu vozidla a jeho veku. Keďže ide o povinnú kontrolu, je potrebné, aby ste na ňu nezabudli a vykonali ju vždy, keď to bude potrebné. Predtým ako navštívite pracovisko STK Košice či ktorúkoľvek stanicu technickej kontroly na Slovensku, ktorá posúdi či je vaše auto spôsobilé, tak je vhodné, aby ste navštívili autoservis – expresný servis Košice. Tam vám profesionáli vykonajú celkovú kontrolu auta, ktoré bude následne pripravené na technickú kontrolu.

Doklady, ktoré potrebujete k STK

Na technickú kontrolu auta si nezabudnite so sebou vziať dokumenty, bez ktorých vaše auto nebude skontrolované. Pripravte si osvedčenie o evidencii., technický preukaz, platné osvedčenie o EK (ak vozidlo tejto povinnosti podlieha), protokol o montáži plynového zariadenia (ak ide o vozidlo s pohonom na skvapalnený ropný plyn alebo s pohonom na zemný plyn) a protokol o predchádzajúcej kontrole (ak ide o opakovanú technickú kontrolu).

Na stanici STK Košice či ktorejkoľvek inej stanici technickej kontroly prebieha celková kontrola auta. Kontroluje sa postupne všetko od bŕzd, riadenia cez osvetlenie, zaťaženie životného prostredia (výfukové plyny) až po identifikátory vozidla s údajmi uvedenými v dokladoch. Expresný servis Košice pripraví vaše vozidlo tak, aby ste technickou kontrolou s vaším autom bez problémov prešli.

Technickú kontrolu je najvhodnejšie vykonať v meste vášho bydliska. Majte na pamäti, že je lepšie prihlásiť sa v dostatočnom časovom predstihu, keďže stanice technickej kontroly sú pomerne vyťažené. Rovnako, aby ste neprešvihli dátum, do ktorého vám platí posledná kontrola. Na Slovensku je aktuálne dohromady vyše 150 staníc technickej kontroly, pracovisko STK Košice ponúka profesionálne služby, s ktorými budete určite spokojní aj vy.